Direct contact : 0252 - 41 40 08
sfeerafbeelding De wet in de praktijk!
Columns

Box 3 probleem blijft!

08-11-2017 De plannen van de regering 
De plannen van de nieuwe regering zijn vorige week (3 november jl.) bekend gemaakt. Uit de berichtgeving in de krant lijkt het alsof alle problemen rondom box 3 nu zijn opgelost. Helaas ligt de werkelijkheid anders, de plannen geven alleen enige verlichting voor de kleine spaarders, dit wil zeggen tot € 75.000,00. Voor mensen die meer geld op de bank hebben, blijft het probleem onverminderd aanhouden.

De uitwerking van de plannen
De regering heeft aangekondigd de box 3 heffing dichter te laten aansluiten op het werkelijk rendement. De uitwerking laat zien dat dit nauwelijks effect heeft voor vermogens boven de
€ 75.000,00. Het veronderstelde rendement op beleggingen verandert namelijk niet, dit blijft 5,39%. Het maakt hierbij niet uit of je dit rendement daadwerkelijk in de praktijk behaalt, voor de belastingheffing is genoemd rendement het uitgangspunt. Daarom is en blijft de belastingheffing vele malen hoger dan de ontvangen spaarrente.
 
De belastingdruk voor vermogen boven € 75.000,00 daalt maar heel licht: van 1,38% naar 1,30% in 2018. Voor 2019 wordt een stijging verwacht naar 1,34%.

De oplossing
Het grote probleem blijft dus bestaan: de ontvangen rente is vele malen lager dan de te betalen belastingheffing. Uit de inmiddels zeven gehouden lezingen blijkt dat veel mensen dit een onrechtvaardig systeem vinden. De spaargeld bv vormt hierop een veilige en eenvoudige oplossing. In de lezing wordt duidelijk en in begrijpelijk taal uitgelegd hoe de spaargeld bv werkt én hoe je met de spaargeld bv ook op langere termijn je voordeel kan behalen. Aan de hand van rekenvoorbeelden laat notaris Rob Timmers zien hoe je gebruik kunt maken van de historisch lage rente (de Staat leent nu voor 10 jaar tegen 0,4%) om in box 3 belastingvrij rendement te maken (voor een lange tijd).
 
Via de spaargeld bv is het mogelijk om op een eenvoudige manier en zonder extra kosten vermogen over te hevelen naar je kinderen, zonder dat de kinderen last hebben van een box 3 heffing. Belangrijk: u verliest nooit de grip over uw vermogen! Ook het storten van extra kapitaal in de spaargeld bv is mogelijk zonder het maken van kosten.

Een familie-spaargeld BV
Via de familie-spaargeld bv is het mogelijk om verschillende familieleden te laten profiteren van de voordelen van de spaargeld bv, waarbij je je eigen spaarrekening beheert en je de kosten van de oprichting van de spaargeld bv kan verdelen. Ook kan de familie-bv gebruikt worden als je net teveel vermogen hebt om voor toeslagen in aanmerking te komen.
Archief